Η Domogroup είναι μια ελληνική εταιρεία που γνωρίζει την αξία και τις δυνατότητες του ξύλου ως πολύτιμη πρώτη ύλη.

Το 1984 ο κ. Θεόφιλος Χαλκίδης ανέλαβε το ξυλουργείο του πατέρα του το οποίο λειτουργούσε από το 1947. Το 1985 ίδρυσε τη γνωστή εταιρεία Interscala με αντικείμενο τις σκάλες εσωτερικού χώρου και το 1987 την εταιρεία Velko με πρωτοποριακά για την εποχή ξύλινα θερμομονωτικά κουφώματα. Το 1998 ιδρύει τη Domogroup, με έδρα την Αθήνα, και το 2002 επεκτείνει τη βιομηχανική παραγωγή στη Σερβία.

Το 2008 με την απαρχή της κρίσης η βιομηχανική παραγωγή μεταφέρεται στην Ελλάδα και επεκτείνει τη δραστηριότητά της στον τομέα του επίπλου και του contract στοχεύοντας στην ανάδειξη της πολύτιμης ελληνικής ξυλείας η οποία, μέχρι τότε καταστρέφονταν για λόγους καύσης. Μέχρι σήμερα επεξεργάζεται περίπου 20 είδη στο πριστήριο που εγκατέστησε μεταξύ Ολύμπου και Πιέριων ορέων.

Την πορεία της Domogroup συνθέτουν οι επιτυχημένες συνεργασίες με ιδιώτες και επαγγελματίες, οι παραγωγικές συμμετοχές σε εκθέσεις εντός και εκτός Ελλάδος, οι παρουσιάσεις σε Πανεπιστημιακές Σχολές για τις καινοτόμες δοκιμασμένες εφαρμογές της, η εξωστρέφεια, η συνεχής ανανέωση των προτάσεων της. Μια σταθερή πορεία μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια όπου η Domogroup προσφέρει ολοκληρωμένες προτάσεις, από τη συμμετοχή στην σύλληψη της σχεδιαστικής ιδέας ως και την υλοποίηση σε projects που αφορούν τον τομέα του contract (κατοικίες, καταστήματα, γραφεία, εστίαση και κυρίως ξενοδοχεία) αλλά και μασίφ ξύλινο έπιπλο και ειδικές κατασκευές.

Ο εκθεσιακός χώρος της Domogroup, συγκεντρώνεται από το 2015 σε έναν υπερσύγχρονο εκθεσιακό, αποθηκευτικό και βιομηχανικό χώρο 9.500τμ. ο οποίος βρίσκεται στο 2ο χλμ. Λ. Κορωπίου Βάρης στο Κορωπί. Εκεί μπορεί κανείς με άνεση, να ανακαλύψει τη μεγαλύτερη ποικιλία σε επεξεργασμένη μασίφ ελληνική ξυλεία και κορμούς από τα ελληνικά βουνά – που καλύπτουν όλη την ποικιλία των ξυλεύσιμων ειδών (οξιά, βελανιδιά, καραγάτσι, σκλήθρο, ρόμπολο, καστανιά, καρυδιά, ελιά, λεύκα, κλπ.) αλλά και εισαγόμενης πριστής ξυλείας και ξυλεία βιομηχανικής τεχνολογίας.

Σε αυτήν την απαιτητική εποχή, με την οικονομική και κοινωνική κρίση, η διαφορετικότητα και το στοιχείο της ελληνικότητας είναι το στοίχημα της Domogroup. Στοχεύει στη δημιουργία προϊόντων και χώρων με μοναδική προσωπικότητα, απορρίπτοντας τη λύση της στείρας αντιγραφής, αλλά και στην άμεση σχέση της κατασκευής με το περιβάλλον που προορίζεται και τους ανθρώπους που θα την αξιοποιήσουν. Μια δημιουργική αντίδραση που αντιστέκεται στην ευκολία των τυποποιημένων προϊόντων και επιμένει στη συνεχή εξέλιξη της.
Όλα τα προϊόντα τις Domogroup κατασκευάζονται από άριστης ποιότητας Ελληνική ξυλεία και διαθέτουν όλες τις απαραίτητες Διεθνής πιστοποιήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ